SUKA BLOG JELLYBEAN? TEKAN LIKE :)



Thursday, March 10, 2011

Makeup apa saya pakai.

Assalamualaikum :)
I dont know apa kono eh sojak dua monjak ni jadi macam nak ajar je awak - awak cara mekap cara natural. Sebab dekat FACEBOOK , dua orang kawan tanya cara nak makeup.

Tapi hari ini saya bukan nak mengajar lah. Cuma nak beritahu makeup apa saya pakai.

Jadi saya nak post dekat blog supaya orang lain pon boleh baca kan kan kan?

Setiap hari saya keluar, tak kira keluar makan malam bersama keluarga, keluar berdating ke, event dinner ke, hape ke, memang cara ini saja saya guna. Cara lain saya tak buat, bukan tak suka, sebab rasa cara ini yang terbaik.
  • Saya pakai foundation stick MAC. Saya tak pilih warna cerah sebab kulit saya kuning langsat. Maka saya guna code 02 warna natural. Semua kulit dia boleh blend in. Kalau yang berkulit cerak guna yang cerah lah code 01.
  • Bila saya letakkan foundation stick, saya tak rata guna jari. *dont ever do this method! jari kita banyak kuman!*. Use cosmetic sponge ya.
  • Saya guna compact powder IN2IT atau Esteelauder. 24hours long last. Caya lah! Siryes tak tipu. Terbaik punya.
  • Saya contour guna brown eye shadow. Yang brown tu tempat contour yang terbaik. Tapi saya tak buat dekat dahi,pipi, dagu tu. Saya cuma buat dekat hidung je. Maklum hidung tak mancung kannnn huu :(
  • Saya pakai bronze eyeshadow dari Ellianto untuk tulang atas hidung tu. Yang ni tenik terbaik untuk mancungkan hidung :)
  • Saya pakai orange lipstick dari MAC dan IN2IT. Saya tak pakai dah warna lain, sebab tak sesuai kot.
  • Saya pakai eyeliner gel dari MAYBELLINE dan MAC. *yang ni memang tak boleh tinggal!*
  • Saya pakaipowder blusher warna cherry rose Ellianto .
I just review what I wear , kalau nak tahu tutorial boleh pergi YOUTUBE :)

TEKAN "LIKE" KALAU ENTRI NI BEST.

0 PEMBELI JELLYBEANS:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...